dijous, 5 de febrer del 2009

Mateu-los a tots, que Déu ja reconeixerà els seus.


Enguany farà 800 anys que l’abat Arnaud Amaury va pronunciar aquesta frase. Corria el més de juliol del 1209, i Simon de Monfort acabava de conquerir Besiers durant la croada contra els càtars occitans. Monfort (o algun dels seus oficials) va demanar a l’abat com podia esbrinar quins dels presoners eren heretges i quins cristians. “Mateu-los a tots, que Déu ja reconeixerà els seus” va respondre Amaury.

Sorprèn veure com en 800 anys no ha canviat res. O sí? Ha canviat una cosa: Els míssils i l’aviació permeten assassinar els civils innocents sense haver-los de mirar a la cara. Suposo que això ajuda els genocides a dormir més tranquils, quan tornen a casa al vespre.

Confiem que amb l’ajut de l’administració Obama s’arribi a una solució del conflicte, perquè si no és així, potser aviat circularà un autobús per Israel amb el rètol:

“L’ONU PROBABLEMENT NO EXISTEIX. RELAXA’T I EXTERMINA”.

1 comentari:

[EMonroy] ha dit...

Com va dir la ministra d'Exteriors israeliana, la Livni, quan va ser preguntada pels assassinats a civils: "Són coses que passen" (Javier Solana no va fer ni un comentari referent a això).

(http://quorumbcn.blogspot.com/2009/01/cosas-que-pasan.html)