dilluns, 5 de març del 2007

Homunculus


homuncle
m obs BIOL 1 Cap de l'espermatozoide, en què, després de les primeres observacions al microscopi, hom creia veure la figura d'un home en miniatura. 2 teoria de l'homuncle Teoria biològica sobre l'origen de la generació humana segons la qual cada home es trobava preformat en el seu progenitor.


(En trobareu més informació –en castellà- a http://es.wikipedia.org/wiki/Hom%C3%BAnculo )

Precisament, un dels llibres que no es podien treure de la biblioteca fins al trenta de febrer era el primer volum del manga HOMUNCULUS de HIDEO YAMAMOTO. Ara ja l’he llegit, i també el segon. El tercer caurà després del Caçadors de Paraules d’avui, un cop seré al llitet.

Com sempre, una cosa acaba duent a una altra. Així que he fet un descobriment doble. Un manga una mica sui generis amb una història entre el fantàstic i el terror bastant interessant, per una banda. I un blog gairebé especialitzat – tot i que hi ha més coses – en crítica de còmic, per una altra.

Així doncs, us convido a gaudir de tots dos.
A http://llunari.blogspot.com/2005/10/homuncles.html#links http://llunari.blogspot.com/2005/10/homuncles.html#links trobareu una excel·lent crítica del manga en qüestió. Jo no ho faria millor, per tant callo i deixo parlar en Jaume.

El blog actual d’en Jaume –veig que no ha deixat d’escriure - és http://noullunari.blogspot.com . Vegeu-ne el vincle a "troballes" (a la vostra dreta).